Hälsa hela livet är inte svårt

Hälsa hela livet är kul och inte svårt – många roliga aktiviteter leder till en god hälsa. Det gäller förstås att undvika stillasittande och rökning och röra på sig – en fördel är att man håller sin kropp i trim när man rör på sig. Det är också viktigt för hjärta och kärl.

Att leva hälsosamt

Vad innebär det att leva hälsosamt? Förutom att må bra också senare i livet? Det är något man inte tänker på så ofta när man är yngre, men det är inte roligt att få olika krämpor och inte fullt ut kunna göra det man vill. Man bygger sin hälsa hela livet.

Hälsa är förstås också den inre hälsan – att må bra inombords och känna att man är i känslomässig balans. Man kan exempelvis prova att meditera eller göra avslappningsövningar. Den inre hälsan påverkar stressnivån i din kropp och ju mer du stressar under längre perioder desto mer kan även det fysiska påverkas. Inre smärta letar sig ut och kroppen öppnar sina smärtportar, kanske vid knäna där du får ont, eller i ryggen eller på andra ställen. Din inre hälsa påverkar också energin runt dig, det vill säga andra människor påverkas av det du utstrålar.