Världens bästa fotbollspelare

De senaste tio åren har fotbollen dominerats av Cristiano Ronaldo och Lionel Messi. Dessa två har spelat i en liga för sig och ständigt tävlat om vem som ska ta hem den prestigefulla utmärkelsen Ballon d’Or. Här kan du läsa mer om dessa fotbollsspelare samt vilka spelare som kan ta över tronen när dessa två går i pension.

Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro, vanligtvis benämnd som Cristiano Ronaldo eller bara Ronaldo, är en portugisisk fotbollsspelare. Han kommer ursprungligen från en fattig bakgrund från ön Madeira i Atlanten. Som ung tonåring kom han till huvudstaden Lissabon för att spela i Sporting Lisboa. År 2002 debuterade han i landslaget som 17-åring. Därefter spelade han i Manchester United, Real Madrid och numera i Juventus. Han har vunnit många utmärkelser, bland annat Ballon d’Or, FIFA World Player of the Year Award och Guldskon. Han har flera Premier League-titlar och Champions League titlar. Tillsammans med Portugals landslag, som han varit lagkapten för sedan 2008, har han vunnit EM år 2016. Ronaldo har vid flera tillfällen utsetts till den fotbollsspelare som tjänar mest.

Lionel Messi

Lionel Andrés Messi Cuccittini, vanligtvis benämnd som Messi, är en argentinsk fotbollsspelare. Sedan 13 års ålder spelar han i FC Barcelona. Han har varit trogen klubben och stannat där. Han spelar även i Argentinas landslag där han är lagkapten. Messi innehar flera målrekord och är den fotbollsspelare som mottagit Ballon d’Or flest gånger. Han har bland annat flera titlar i La Liga, Champions League och Copas del Rey.

Tronarvingar

Ronaldo och Messi har under flera år kämpat om Ballon d’Or-titeln. Som rivaler i FC Barcelona och Real Madrid har de varit varandras främsta konkurrenter. Nu är de båda över 30 år och deras fotbollskarriärer är snart över. Spelare som pekas ut som potentiella tronarvingar är Kylian Mbappé, João Felix och Antoine Griezman.