Några välkända fotbollsklubbar

De flesta länder i världen har sina egna fotbollsklubbar, dock har inte alla lyckats ta sig in på listan över de populäraste i världen. Vissa länder har dessutom fler än en klubb som har blivit väldigt framgångsrika. Andra klubbar har lyckats relativt bra inom sitt land men inte i tävlingar som spelas mot andra länder. Vad många inte är medvetna om är att en fotbollsklubb från ett visst land kan innehålla spelare från andra länder. Trots att det finns hundratals fotbollsklubbar går det att nämna några som har lyckats ta sig upp bland de mest välkända i världen.

Manchester United FC

Manchester United är en engelsk fotbollsklubb som ägs av familjen Glazer sedan år 2005. Klubben grundades dock redan år 1878 under namnet Newton Heath LYR Football Club men bytte namn till Manchester United i början på 1900-talet. Klubben är en av Englands mest framgångsrika, de har bland annat vunnit det engelska mästerskapet 20 gånger. En känd fotbollsspelare som spelat i klubben är Wayne Rooney.

Real Madrid

Real Madrid är en spansk fotbollsklubb som grundades 1902. Klubbens mest framgångsrika tid var under 1950-talet, fem år i rad vann de nämligen Europacupen. Sedan 1929 har klubben spelat i Spaniens högst liga, La Liga och de har bland annat blivit kända för att spela i helvita kläder. Flera kända fotbollsspelare har spelat i klubben, bland annat Beckham, Ronaldo och Cristiano Ronaldo.

Inter

Inter, eller Football Club Internazionale Milano, är en italiensk fotbollsklubb som också lyckats bli relativt känd runt om i världen. Klubben grundades år 1908 och är en av de största klubbarna i Italien. De har bland annat tagit 18 italienska Serie A-ligor, det är endast Juventus, en annan klubb, som tagit fler. De har även vunnit Champions League och Uefa Europa League tre gånger. En känd spelare som spelat för Inter är Zlatan Ibrahimović som också anses vara en av de bästa fotbollsspelarna.