IFK TUNA - GGOIF

1-1 I ÅRETS FÖRSTA DERBY!

Oavgjort mot ett inledningsvis piggt hemmalag.

Men det målades inte förrän i början och i slutet av andra halvlek. Tuna tog ledningen genom deras notoriska målskytt Anton Carlsson i 50e minuten. Enligt många ett offsidemål på ca 2 meter, vi har inte riktigt flytet med ”gubbarna” på linjen. Men det är som det är, vi räknar med retroaktiv utdelning under säsongen…

Johan Hermansson gillade inte alls vad som stod på trätavlan och tryckte vackert inte kvitteringen genom en väl avvägd frispark när det återstod 15 minuter av matchen.

Vi började matchen svagt. Tuna skapar en hel del inledningsvis och det är Tom och virket som räddar oss från ett tidigt nätrassel. Efter anstormningen tar vi över taktpinnen något, tyvärr lyser dom där riktigt vassa chanserna med sin frånvaro. Vi är inte riktigt bekväma med den hårda planen och dom små ytorna som erbjuds på Tunhamra.

Vi avslutar drabbningen som det bättre laget och borde nog tryckt ditt någon mera boll efter Hermans kvittering. Mohammed har ett jätteläge när det återstår 5 minuter på trätavlan. Tyvärr får vi se bollen leta sig över virket och matchen slutar således 1 – 1.

Nu laddar vi om för en ny tuff drabbning på fredag. Då kommer det upphaussade topplaget Västerviks FF på besök, 19.00 kör vi igång!

Fredag 5 maj, 19.00. Tunhamra

IFK TUNA - GULLRINGENS GOIF 1 - 1