HFK

ÅRETS SKÖNASTE SEGER!

Så kom den då, årets första seger i ett derby. Lokalmedia målade upp innan match hur dålig statistik vi har när det gäller just derbymatcher. Därför var det extra gott att tvåla dit både topplaget Hultsfred FK och lokalmedia med årets första derbytrea! 4 - 3 skrevs segersiffrorna till efter att vi gjort säsongens vändning då våra gäster hade

1 - 3 när det återstod 20 minuter av matchen. Stor segerorganisatör var Hampus Wulff genom att trycka in både

3 - 3 och 4 - 3.

Vi börjar matchen bra och har ett skott i stolpen av Adrian i matchinledningen. Efter en kvart får HFK en straffspark efter att vi släppt tidigare Gullringsspelaren Fille Ingemarsson alldeles för lätt fram. Han sätter den i Marcins högra hörn och 0-1 är ett faktum, inte rättvist i det läget.

I den 40:e min ökar HFK på till 0-2 genom ytterligare en tidigare Gullringsspelare, denna gång av Ibbe Jabateh som får bollen från vänsterkanten och kan stöta in den i misstänkt offsideläge. Ska kvällen månne bli att släkten är värst? Vi har en boll till i ramen under första halvlek och det genom James. Underläge i paus med 0-2 mot HFK som är betydligt bättre än mötet i våras.

Kan vi vända detta i andra? Vi börjar lite trevande i andra halvlek men så i den 60:e min snickrar Herman in en frispark från strax utanför straffområdet efter att Mohammed gjorts ner i ett friläge, HFK-spelaren klarar sig dock från målchansutvisning. Vi har häng, men så åker vi på en käftsmäll lagom vi reducerat och ur snäv vinkel ökar Albert Johansson på till 1-3! Vi plockar fram vår slogan "Vi ger aldrig upp" och börjar springa mer och efter 70 min reducerar Mohammed till 2-3 efter att han brutit in från högerkanten och avlutar med ett vänsterskott i målvaktens första hörn.

Vi fortsätter trumma på och bara tre min efter reduceringen kommer även kvitteringen efter matchens vackraste anfall. Bollen går som på ett snöre genom våra lagdelar och ut till Mohammed på vänsterkanten som slår ett underbart inlägg till bortre stolpen där Hampus distinkt trycker in bollen med bredsidan på volley efter att ha tagit en jättefin löpning. Ralle sänder fina signaler till laget genom att hämta bollen i nätmaskorna fort för att gå för ett vinstmål, likaså James som vinkar på lagkamraterna att komma hem på egen planhalva så att spelet kan sättas igång! 10 min senare kommer det, i den 83:e min sätter Hampus dit bollen i mål igen!

Denna gången efter att Anton kommit loss på högerkanten och spelar in bollen till Mohammed som får öppet mål men tyvärr kommer en HFK-spelare precis före och kan stöta bort bollen, dock inte bättre än att Hampus kan trycka in sitt andra mål för kvällen på halvvolley och ett stort jubel utbryter på Gullemon!

I måljublet skadar tyvärr Hampus sin fot och får utgå!

Sista min klara vi av att hålla tätt och en av de skönaste vändningarna på länge är ett faktum!

Utöver målen har vi ytterligare två ramträffar i andra halvlek genom Hampus och Alex och HFK har en.

Dom 604 i publiken fick verkligen valuta för entrépengen idag!

Isack Thuresson

James Weber