HFK - GGOIF

Fredag 19 maj, 19.00. Knektavallen

HULTSFRED FK - GULLRINGENS GOIF 2 - 1

Mål: Adrian Mathiasson

Fasta situationer avgjorde derbyt mot Hultsfreds FK 2-1 (2-1)!

Nej, det vill sig inte riktigt! Sett hur matchen ser ut bör vi vinna denna matchen trots underläge 2-0 efter 16 min! Tyvärr släpper vi in två mål på fasta situationer (hörna och inläggsfrispark). Målskytt båda gångerna Hultsfreds mittback Pierre Fransson. Efter det tar vi över matchbilden och Mohammed har en härlig cykelspark som ser ut att gå in men bollen träffar tyvärr ribban. I den 42:a matchminuten slår vi en härlig vändningsboll som Dick direktskarvar inåt i banan till Adrian som avancerar ett par meter och skjuter ett läckert mål i bortre burgavel. I halvtid känns det som att vi kommer kunna vända matchen och första 10 min i andra halvlek radar vi upp chanser, bl a har Hammar 3 fina lägen att kvittera. Vi har även ett mönsteranfall där Mohammed avslutar från nära håll men Hultsfreds målvakt Jocke Johansson gör en ypperlig fotparad. Ola har sedan en nick på hörna som räddas på mållinjen. Mot slutet av matchen har vi svårt att komma till då Hultsfred backar hem nåt enormt och försvarar sig väl. Hultsfred har ett ganska enkelt spel där det handlar om att försvara sig väl och sen skicka iväg bollen och hoppas på det bästa men en sak är de enormt duktiga på och det var det som avgjorde matchen. De är hyperfarliga på fasta situationer där de slår in bollen med kraft och hugger som kobror! Nu får vi ta lärdom av detta och skärpa till oss på de fasta situationerna! Det håller inte att släppa in så många mål på det. På de senaste 7 insläppta målen har 6 tillkommit på det sättet. Sedan fortsätter oturen med spelartapp grina oss i ansiktet då både Chrille och Ralle fick kasta in handduken innan matchen samt att Ola var tvungen att jobba länge och hoppade in efter ca 25 min. Det skulle vara roligt att ställa upp med ordinarie lag snart men kom ihåg att vi alltid ställer upp med det bästa laget för dagen! Nästa fredag vankas hemmamatch mot IF Stjärnan. Vi ses då!

VI GER ALDRIG UPP!!!