FÅGELFORS IF - GGOIF

FÅGELFORS IF - GULLRINGENS GOIF 2 - 3

Mål: Mohammed Ibrahim, Anton Palmér x2

ONÖDIGT SPÄNNANDE SEGER!

Kan det ha gått lite för enkelt i början?...troligen.

Vi välkomnas till en otroligt fin och tät matta på Hyltamalm i Fågelfors. En väldigt, väldigt liten plan (9-manna?) men arenan lyser med stor ”mysfaktor”.

Vi hinner knappt bänka våra rumpor förrän Ola hittar överliggaren bakom hemmakeepern, och så ska det se ut ungefär hela första 45. En halvlek som vi tar hem med 0-3, otroligt vackra mål ska tilläggas.

Innan Mohammed spräcker nollan i ett friläge serverad av Anton, hinner vi vaska fram några riktigt heta lägen som nog borde ha resulterat i ett tidigare ledningsmål. Så nog var det skönt att se Mohammed rinna igenom och förbi hemmakeepern och rulla in ”ettan” i öppen kasse. Klockan hade då tickat upp till matchminut 20.

Vi lägger till 10 minuter på uret. Ola har ett fint frisparksläge och ser ut att ladda stora kanonen, men ni som minns Brolins frisparksmål från VM-94, där har ni en karbonkopia på 0-2 målet. Sist på bollen, Anton Palmér. Snyggt är bara förnamnet…

Anton var inte nöjd med det, utan två minuter senare knoppar han in 3an efter ett fint högerinlägg av Dennis. Där ska naturligtvis första bortasegern vara i hamn, och det tror naturligtvis vi som bevittnar matchen denna fina sommarkväll. Men lika dominanta som vi är första 45, lika slarviga är vi sista 45. Kan det ha gått lite för enkelt i början?...troligen.

Vi hoppar snabbt fram till matchminut 70, då står det 2 – 3 på trätavlan och hemmalaget är hungriga som vargar. På en sådan liten plan går det undan vid ett bolltapp på mitten och varje anfall känns som en hyperfarlig målchans. Även vi skapar några farliga lägen där vi kunnat lugna ner både matchen och nervtrådarna som stundtals verkade ligga utanpå matchtröjan.

Efter att herr domare hittat 6 minuters tillägg blåser han av matchen och första bortavinsten är ett faktum.

Nästa fredag väntar ett topplag på Gullemon. Glömminge kommer på besök, då är det 90 minuters spel som gäller,

inte 45 som ikväll.

James Weber