Förmånerna av att se på fotboll hemma

Att gå på en fotbollsmatch som åskådare är idag praktiskt taget omöjligt på grund av viruset COVID-19 som ännu i slutet av april 2020 fortsätter att orsaka mycket lidande. Om ligorna så småningom öppnar upp igen under försommaren/sommaren 2020 är det mycket tveksamt om publik är välkommen. Därför är den här artikeln mer aktuell än någonsin.

Det är skönt

Att halvligga i soffan och titta på fotboll med en kall dryck eller två är aldrig fel. Under halvtidspausen kan du vända dig till Speedycasino smidiga uttag och passa på att förhoppningsvis vinna. Du kan spela på slots med fotbollstema. Ett sådant spel är Football Star där det i luckorna bland annat finns en domare, ett par fotbollsskor och några spelare som liknar verkliga proffsspelare.

Du värnar om miljön

Såvida du inte bor i staden där matchen spelas och du kan cykla dit så försämras miljön av att du tar bilen, tåget eller bussen till matchen. Däremot är så klart kollektivtrafiken bättre än att ta bilen.

Stockholm har en väl utbyggd kollektivtrafik och har du tur får du kanske se Zlatan Ibrahimovic spela under den allsvenska säsongen 2020 för Hammarby på deras hemmaarena Tele2 Arena.

Det är betydligt billigare

Även om du köper säsongskort av klubben är det dyrare än att köpa en prenumeration på fotboll via välkända tv-aktörer. Fotboll är en sport där priserna eskalerat väldigt mycket i förhållande till andra idrotter de senaste tio åren. Förr så var fotboll en sport för de mindre bemedlade åskådarna att se på, men idag är det istället kostymbeprydda män som sitter på läktarna.

Pengarna du sparar kan du istället göra andra roliga saker för eller helt enkelt spara pengar till den där tråkiga renoveringen som måste göras. I förlängningen kan du bli mycket nöjd av att välja fotboll på tv framför att faktiskt åka till arenorna.